maanantai 31. lokakuuta 2011

Nirvana ayurvedasta ja rehellinen hedelmäkauppias

Vietin lauantain ja sunnuntain vapaapäiviä Hikkaduwan lähistöllä. Lauantaina kiertelin "kaupungin" keskustassa ympäriinsä ja tein tarpeellisia pikkuhankintoja, mm. uutta hyttysmyrkkyä, salvaa hyttysenpistoihin sekä johdon, jolla nyt saan siirrettyä kännykästä kuvia koneelle. Menin pikkuruiseen liikkeeseen, jossa oli 3 kohteliasta nuorta herraa. Kysyin, puhuuko kukaan englantia? Kaikki pudistivat päätään. Kaivoin kännykän esille, näytin sitä ja selitin "cable, phone, computer". Herrat keskustelivat keskenään hetken ja kaivoivat tiskin uumenista pussin, josta löytyi juuri haluamani johto. Valtava investointi, maksoi alle 2 euroa.

Tietoliikenneyhteydet täältä tuntuvat toimivan tosi hyvin (paremmin kuin monessa paikkaa Suomessa!). Minulla on kannettavassa mokkula, johon on ladattu prepaidina aikaa. Samoin alusta alkaen on ollut käytössä paikallinen puhelinnumero. Siihen on Suomestakin edullista soittaa, kun laittaa etuliitteet 99533(menee kait jonkun tietyn satelliitin kautta), niin maksaa vain 16 senttiä /minuutti. Välillä linja saattaa olla tosi huono, mutta kun vain kokeilee uudelleen, niin toimii yleensä jo ihan hyvin.

Kun perjantaina olin menossa viikonlopun viettoon, pysähdyin hedelmäkojulle ostamaan aamiaiseksi ja iltapalaksi tuoreita hedelmiä - ananasta, mangoa, papaijaa etc. Ovat aivan taivaallisen maukkaita ja tosi, tosi halpoja. Kun olin valinnut suurimman osan, näin takarivissä vielä pieniä appelsiinejä. Kun pyysin niitä myyjältä, hän vastasi "Madam, oranges no good today. I don't sell you. If sell you bad oranges you angry and don't come next time." Selvä juttu ja ihan totta muuten ! Loistavaa kanta-asiakkuuden luomista, "noi on muuten huonoja tänään, en myy, ettet tule vihaiseksi ja mene muualle seuraavalla kerralla".

Sunnuntaina istuskelin rannalla pitkään kirjan kanssa. Ilma oli ihanan lämmin, pilviä käytännössä koko päivän. Merivesi n. 29 asteista. Rannalla oli lähinnä paikallisia, bongasin ehkä parikymmentä turistia. Olin kyllä laittanut aamulla aurinkorasvaa, mutta pilvistä ja sopivasta lämmöstä johtuen unohdin sitten lisätä sitä päivällä tarpeeksi. Joten kun aamulla saavuin tänne Lotus Hill:iin, minulle todettiin ystävällisesti: "Oh, your face red colour now!" Pitää paikkansa...
Juttelin jonkin aikaa myös paikallisen sukellusfirman (tai yhden niistä, täältä löytyy useita) opettajan kanssa ja kyselin ihan mielenkiinnosta intro-sukelluksen hintaa (siis sellaisen, jossa mennään ihan oikeilla varusteilla, mutta opettaja pitää kädestä tms.). Hän kertoi eri vaihtoehdoista. Kun kysyin haittaako sää (silloin tihutteli vähän vettä ja tuuli aika voimakkaasti - itse tarkoitin tuota tuulta...) vastasi opettaja minulle hymyillen: "No jos nyt ollaan sukeltamaan menossa, niin eikö se ole aika sama missä vaiheessa kastutaan ?" Touche ! :)

Sunnuntai-iltapäivän päätteeksi menin kokeilemaan ayurveda-hierontaa. Täällä on ayurveda -klinikoita ja hoitoloita vaikka millä mitalla, valitsin ihan summamutikassa yhden tuosta rantakadulta. Otin kasvo-pää- ja kokovartalohieronnan. Aivan mielettömän fantastisen rentouttava juttu. Hieroja-daami oli todella taitava - osasi heti alkuun hakea juuri sopivan voimakkuuden, joka tuntui riittävästi, mutta ei sattunut liikaa. Aloin leijua jo tuon päähieronnan aikana ja melkein 1,5 tuntia kestäneen session jälkeen olin niin rento, että vajosin hoitopöydältä alas kuin ylikypsä spagetti. Ainoa hetki, jolloin oli vähän ei-miellyttävää oli jalkapohjien käsittely (kuten yleensä). Joko akupisteitä painettaessa kipunat lentelevät kivusta tai sitten saan spontaanin, hillittömän hihitysreaktion, koska kutian niin armottomasti. Koko helahoito öljyineen ja hierontoineen maksoi n. 16 euroa. Vaikka olen täällä tosi pienellä budjetilla liikkeellä, niin tuohon satsaan ilman muuta jatkossakin. Leijuin jalat 10 cm irti ilmasta tuk-tukiin ja suuntasin kämpille. Nukahdin klo 19 hyvin syvään uneen. Vähän ennen puolta yötä heräsin juttelemaan miehen kanssa puhelimessa hetkeksi ja sitten jatkoin unia klo 06.30 asti aamulla. Ja heräsin pirteänä kuin peipponen. Ihana kokemus.

Aamuvarhaisella köröttelin tuk-tukilla takaisin Lotus Hill:iin. Pojat tervehtivät jälleen tosi iloisesti ja yksi heistä huudahti:"Hello Kristiina ! Good boy !" Eli esimerkin voimaa, kehun usein täällä toistelemalla tuota "good boy" -fraasia, joten mieleen on näemmä jo jäänyt :) Uusi viikko saa alkaa !

1 kommentti:

  1. Good boy! Kotisuomeen välittyi ihana fiilis, jopa tässä harmaassa säässä alkoi henkinen aurinko paistaa minunkin hataraan "majaani". Ihanaa...

    VastaaPoista